Home

Mathildis’ werk heeft als eerste bedoeling de kijker een bijzondere ervaring mee te geven, geïnspireerd door kleuren, reliëfs, vormen en thema’s zoals de seizoensreeks. Het is er om van te genieten, naar te kijken en om van te houden.

Haar liefde voor moderne kunst werd aangewakkerd doordat zij met de werken van Pierre Soulages in aanraking kwam. Deze inspirerende hedendaagse kunstenaar gaf haar de impuls om actief met kunst bezig te zijn en haar eigen weg als schilder te zoeken.

100x120cm

100x120cm/gips + acryl

100x120cm

100x120cm/gips + acryl

Soulages’ werken lijken vaak vormelijk eenvoudig en monochroom, maar er gaat een energie en kracht uit van de actieve penseelvoering en de voor sommigen dramatische kleurkeuze waarbij zwart meestal de boventoon voert. Soulages spreekt van zijn outre-noir, wat Mathildis zelf niet dramatisch vindt, maar bekijkt als de kleur die feestelijkheden kan ‘kleuren’.
Naast haar abstracte werken houdt Mathildis ervan om ook het pad van de lyrische figuratie te bewandelen, al flirtend met werkelijkheidsgebonden elementen. Misschien hebben de werken van Miro, Picasso en Kandinsky haar daarin gestuurd ?!
60x60cm / gips + acryl

60x60cm / gips + acryl

Recent zette zij een zijstap naar conceptuele werken. Door dit werk te combineren met het lyrisch figuratieve kunst.
Indien interesse kunnen de kunstwerken ook gehuurd worden voor bedrijfsfeesten of andere gelegenheden. Neem contact op via info@mathildis.be.